Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-05@23:17:14 GMT

دو پیامد جدی برای دولت فرانسه در پی اهانت به پیامبر (ص)

تاریخ انتشار: ۱۸ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۸۹۹۴۷۴

دو پیامد جدی برای دولت فرانسه در پی اهانت به پیامبر (ص)

به گزارش خبرگزاری مهر، در پی توهین به ساحت مقدس رسول الله(ص) در فرانسه و رفتار عجیب رئیس جمهور فرانسه، شاهد موج محکومیت‌ها و اعتراضات و همچنین، تظاهرات مسلمانان در سراسر جهان و حتی تحریم کالای فرانسوی بودیم. روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی گفت‌وگویی با ابوالحسن خلج‌منفرد، رییس مرکز مطالعات راهبردی روابط فرهنگی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و از کارشناسان مسائل بین‌المللی در خصوص کینه‌توزی دشمنان اسلام نسبت به جامعه اسلامی و پیامبر اکرم(ص) و قرآن کریم و موج اسلام هراسی در اروپا به ویژه در کشور فرانسه، انجام داده است که در ادامه می خوانید؛

*در ابتدا تاریخچه‌ای از حضور مسلمانان در کشور فرانسه بگویید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فرانسه یک کشور بزرگ اروپایی است که بیشترین جمعیت مسلمانان را در خود جای داده است. براساس آمار سال ۲۰۱۵ جمعیت کشور فرانسه حدود ۶۶ میلیون نفر بوده، اما آمار رسمی از تعداد جمعیت مسلمانان داده نمی‌شود. زیرا در فرانسه، جمعیت بر اساس دین یا نژاد تعیین نمی‌شود و دولت فرانسه آمار دقیقی را ارائه نمی‌کند.

اما براساس برآورد مؤسسه مطالعاتی «پیو» که در همان سال انجام داده است، بین ۵ تا ۶ میلیون نفر از جمعیت فرانسه را مسلمانان تشکیل می‌دهند که حدود ۱۰ درصد جمعیت این کشور را شامل می‌شود و بدون شک بعد از گذشت ۵ سال، جمعیت مسلمانان بیشتر از این رقم شده است.

در واقع، رشد جمعیت مسلمانان در فرانسه که هم به دلیل مهاجرت و هم گرایش به دین مبین اسلام به ویژه در بین جوانان و بانوان بوده است، با پدیده‌ دیگری همراه شده و مسلمانان فرانسه در دهه‌های گذشته به هویت‌ اسلامی و ارزش‌های اسلامی توجه و گرایش روز افزونی داشته اند و نسبت به حفظ و پایبندی به این ارزش ها از جمله حجاب اسلامی و استفاده از غذاهای حلال و .... توجه بیشتری نشان می دهند.

به طور طبیعی این وضعیت مورد خوشایند دولتمردان فرانسه نبوده و موجب نگرانی در بین دولتمران و سیاسیون و محافل راست گرا در فرانسه بوده است؛ این امر از دهه ۹۰ میلادی، اسلام هراسی را افزایش داده است.

به طوریکه حتی در سالهای اخیر یک تئوری توطئه در فرانسه شکل گرفته و یک فیلسوف فرانسوی صاحب نام و راست گرا به نام «رینولد کاموس» نظریه‌ای تحت عنوان «جا به جایی بزرگ» ارائه داده که مدعی شده است چون بانوان سفید پوست و بومی فرانسه زاد و ولد کمتری دارند و در مقابل، بانوان رنگین پوست که همان مهاجران هستند، زاد و ولد بیشتر دارند و این روند تهدیدی برای کشور فرانسه خواهد بود. این نظریه پرداز معتقد است در آینده شاهد یک جا به جایی نسلی در فرانسه خواهیم بود، به گونه‌ای که نسل مهاجرین بر نسل بومی‌های فرانسه غلبه خواهد کرد.

این نگرش متعصبانه و افراطی در فرانسه نگرانی ها را در این کشور دامن می زند و باعث گسترش اسلام هراسی در فرانسه شده است. گفته شده عامل حملات تروریستی به مساجد شهر کرایست‌چرچ نیوزیلند، متأثر از نظریه جا به جایی بزرگ بوده است. نظریه های از این دست درکنار مواضع دولتمردان فرانسوی علیه مسلمانان فضای اسلام هراسانه را نه تنها در فرانسه بلکه در کل اروپا  پر تلاطم کرده است.

*در خصوص حقوق مسلمانان و دیدگاه دولت فرانسه در مورد آنها توضیح دهید.

 می‌توانیم بگوییم؛ دولت فرانسه و محافل سیاسی در این کشور، همزمان دو سیاست را برای مقابله با این وضعیت پیش گرفتند از یک طرف سیاست‌های اسلام هراسانه در فرانسه روز به روز ابعاد گسترده به خود گرفته است به خصوص گروه‌های راست گرای افراطی رشد کردند. به طوری که مسلمانان فرانسه در دهه‌های گذشته به بهانه آزادی و حفظ سیستم لائیسیته از بسیای از حقوق خود محروم شدند و تبعیض‌های فراوانی علیه آنان اعمال شد.

در این سال‌ها همه ساله صدها مورد اقدامات تنفرآمیز و خشونت‌آمیز علیه مسلمانان در فرانسه به ویژه علیه زنان گزارش شده است؛ در حالی که بسیاری از این اقدامات به پلیس گزارش نمی‌شود زیرا امید رسیدگی به آن وجود ندارد و کسانی که مورد تعرض قرار می‌گیرند ترس و وحشت دارند که با علنی کردن آن این اعمال خشونت گرایانه افزایش پیدا کند.

دولتمردان فرانسه اگرچه در ظاهر با این جریانات مخالف هستند اما در واقع به این عمل دامن می‌زنند. به گونه‌ای که آقای مکرون و کریستوف کاستانر، وزیر کشور فرانسه، اعمال تروریستی در فرانسه را با فرهنگ و رفتار مرسوم مسلمانان در فرانسه ربط می‌دهند.

آنها اذعان دارند رفتارهای مرسوم مسلمانان مثل داشتن ریش و یا حتی برگزاری نمازهای پنج گانه در روز و خوردن غذاهای حلال و ... از نشانه‌های افراط گرایی است و با این گونه ارزش‌ها مقابله می‌کنند.

*وضعیت مسلمانان در فرانسه را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

در سال ۲۰۰۴ میلادی براساس قانونی که در فرانسه وضع شد، استفاده از نشانه‌های اسلامی و سمبل‌ها در مدارس ابتدایی و دبیرستان‌ها برای دختران مسلمان را ممنوع کردند و می‌توان گفت حتی اقدام مجله شارلی ابدو هم در انتشار کاریکاتورهای اهانت آمیز به پیامبر اکرم(ص) در سال ۲۰۱۵ در همین راستا بوده است. وضعیت زندگی مسلمانان در فرانسه آسان نیست و موانع زیادی سر راه آنان قرار دارد.

به دنبال این جریانات و تحریک احاساسات اسلام هراسانه در فرانسه، گرچه این امر بهانه دروغ دفاع از آزادی بیان بود اما در حقیقت، دولتمردان فرانسه می‌خواستند ارزش‌های اسلامی را به زیر سؤال ببرند و با هویت اسلامی در بین مسلمانان مقابله کنند و اسلام هراسی را در فرانسه ترویج دهند.

همه ی این اقدامات یک هدف را دنبال می‌کند، آن هم محدود کردن مسلمانان و جلوگیری از رشد و ارتقای آنان و ایجاد تنفر در بین مردم فرانسه نسبت به مسلمانان است.

البته دولت فرانسه در کنار این سیاست اسلام هراسانه که توسط دولت فرانسه و رسانه‌ها و محافل سیاسی و جریانات راست گرا ترغیب می‌شد، در سال‌های گذشته سیاست دیگری را در پیش گرفته است، آن هم اجرای سیاستی تحت عنوان «ادغام اجتماعی مسلمانان فرانسه» است.

دولت فرانسه در صدد بوده تا با ارایه یک مدل اسلامی به نام «اسلام فرانسوی» نوعی از اسلام را به مسلمانان فرانسه معرفی کند که در حقیقت ارزش‌ها و معیارهای زندگی اجتماعی در فرانسه و فرهنگ لائیسیتی را به آنان تعمیم دهد و مسلمانان را از داشتن هویت و ارزش‌هایی که خودشان درک می‌کنند دور کند.

اما این سیاست نه تنها جواب مثبت نداد، بلکه به دلیل تحمیلی بودن این سیاست نتیجه عکس داده و موجب شده است تا مسلمانان در فرانسه گرایش‌های بیشتری به سمبل‌ها و ارزش های خود نشان دهند و به ویژه جوانان و زنان در حفظ و پایبندی به آیین‌های اسلامی، غذاهای حلال و لباس اسلامی تأکید بیشتری داشته باشند.

*آیا اهانت رییس جمهوری فرانسه به ساحت مقدس پیامبر(ص) به بهانه‌ حمایت از آزادی بیان نشانه‌ای روشن از رفتارهای دوگانه و تبعیض آمیز مدعیان تمدن و لیبرال دمکراسی غرب است؟

با توجه به جریانات و تحریک احاساسات اسلام هراسانه در فرانسه، نه تنها سیاست‌های دولت فرانسه آن گونه که می‌خواست پاسخ مثبتی نگرفته است؛ بلکه رشد نفرت افکنی علیه مسلمانان و اسلام در فرانسه و سیاست‌های راست‌گرایان افراط گری در این کشور و اقدامات اسلام هراسانه در فرانسه که از جانب رسانه‌ها و محافل سیاسی که از سوی دولت مردان ترغیب می‌شود، از یک طرف و همین طور سیاست پیگیری ادغام اجتماعی مسلمانان در فرانسه موجب شده که چرخه‌ باطلی از خشونت و اقدامات افراطی و شکاف اجتماعی در فرانسه به وجود آید.

این شکاف در حقیقت آقای مکرون و دولتش را در وضعیت بسیار سختی قرار داده است به طوری که از یک طرف به بهانه آزادی از اقدامات اسلام هراسانه و تبعیض نژادانه حمایت می‌کند و  به طور علنی به بهانه آزادی و دفاع از اصول نظام لائیسیته، از اقدامات افراط گرایانه ی جریانات ضد اسلامی دولت فرانسه حمایت خود را ابراز می‌کند.

از طرفی دیگر، این دولت متولی امنیت این کشور است و بنابراین باید در مقابل این نا امنی که در فرانسه اتفاق می‌افتد، پاسخگو باشد. این وضعیت برای مکرون یک سردرگمی ایجاد کرده و شاهد مواضع دو گانه ایشان هستیم.

به طوریکه مکرون از یک سو در موافقت و طرفداری از اقدام توهین آمیز به ساحت مقدس پیامبر اکرم(ص) موضع می گیرد و از سوی دیگر وقتی از جانب مسلمانان  جهان تحت فشار قرار می‌گیرد،  بعد از هفته‌ای پر فراز و نشیب میان فرانسه با جهان اسلام بر سر دفاع رییس جمهوری این کشور از کاریکاتور مجله شارلی ابدو و اهانت به ساحت مقدس رسول الله(ص)، مکرون طی گفت‌وگو با تلویزیون الجزیره از مسلمان جهان به نیکی و احترام یاد می‌کند و می‌گوید: از سخنانش در حمایت از کاریکاتور مجله شارلی ابدو سوء برداشت شده است.

 در پایان سخن می‌توانیم بگوییم که خصومت و دشمنی مکرون و دولت فرانسه نسبت به اسلام و مسلمانان به ویژه ساحت مقدس رسول اکرم(ص) دو پیامد را به طور جدی برای دولت فرانسه در پی خواهد داشت.

اولاً در داخل کشور این موضع گیری دوگانه و خصمانه باعث می‌شود که شکاف اجتماعی در داخل فرانسه و نا امنی در این کشور توسعه یابد و دوماً در خارج از کشور فرانسه، ملت‌های مسلمان و کشورهای اسلامی نفرتشان از دولت مردان فرانسه بیشتر شود و این وضعیت به یقین به نفع این دولت و دولتمردان سیاسی نخواهد بود.

کد خبر 5066303

منبع: مهر

کلیدواژه: سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی توهین به پیامبر فرانسه معرفی کتاب کنفرانس وحدت اسلامی سازمان اوقاف و امور خیریه پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی توهین به پیامبر سازمان سمت قاسم سلیمانی معرفی نشریات پیامبر اکرم ص پژوهشگاه فرهنگ هنر و ارتباطات ویروس کرونا مقام معظم رهبری دفتر تبلیغات اسلامی سازمان تبلیغات اسلامی اسلام هراسانه در فرانسه مسلمانان در فرانسه مسلمانان فرانسه جمعیت مسلمانان دولت فرانسه ساحت مقدس اسلام هراسی کشور فرانسه ارزش ها اکرم ص

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۹۹۴۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیت‌الله رمضانی: اسلام گنج وجودی انسان را معرفی می‌کند / ویژگی‌های مسلمان واقعی براساس روایات اهل‌بیت(ع)

آیت الله «رضا رمضانی» دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع) که به دعوت مسلمانان کشور برزیل برای حضور در همایش بین المللی «اسلام؛ دین گفتگو و زندگی» به این کشور سفر کرده بود، در مرکز اسلامی امام مهدی(عج) شهر سائوپائولو برزیل، حضور یافت و در جمع جوانان مسلمان در این مرکز اسلامی به سخنرانی پرداخت.

آیت الله رمضانی در این سخنرانی با اشاره به جایگاه اخلاق در اسلام اظهار کرد: یکی از نکات مهم در خصوص دین اسلام، بعد اخلاقی آن است، اسلام در صدد است که خود انسان را اخلاقی تربیت کند و جامعه نیز جامعه اخلاقی باشد. اخلاق از آن مقوله هایی است که وقتی وارد فضایل آن می شویم، می بینیم که با فطرت انسان، هماهنگ است. برخی از پستی های اخلاقی، مخالف فطرت می باشد. وقتی که قرآن به حقیقت نفس، قسم می خورد، جایگاه نفس و تمایل نفس حقیقی را به صورت قشنگ معرفی می کند، «وَنَفْسٍ وَمَا سَوَّاهَا»، قرآن در ادامه می گوید که همه خوبی ها و بدی ها را به انسان الهام کردیم و شناساندیم، «فَأَلْهَمَهَا فُجُورَهَا وَتَقْوَاهَا». کسانی پیروز میدان هستند که خودشان را تزکیه و تربیت کنند و این افراد به فلاح و رستگاری می رسند، «قَدْ أَفْلَحَ مَنْ زَکَّاهَا»

وی ادامه داد: خداوند همه زیبایی ها را در فطرت و وجود انسان، قرار داده است. مولوی یکی از عرفان بزرگ، یک مثال قشنگی می زند که یک نفر در خواب می بیند که باید تیری به کمان بزند و این تیر در هر کجا خورد، آنجا گنج است، او هم تیر را به کمان می کشید و می زد و تیر در هر کجا که می خورد، شروع به حفر زمین می کرد تا به گنج برسد، اما به گنج نمی رسید، جاهای مختلفی را کند، اما به گنج نرسید. برخی خیال کردند که این قضیه حقیقی است، چون این فرد، انسان بی ربطی هم نبود. فرماندار آنجا به این مرد گفت که تو دیگه حفاری نکن، تو مقدماتش را فراهم کن و حفاری بر عهده ما باشد و به گنج که رسیدیم، آن گنج را به صورت مساوی بین هم تقسیم می کنیم. آن کسی که به خواب این فرد می آمد، زیاد این کار را انجام می داد و می گفت که آنجا را حفر کن. به آن فرد گفتند که از این شخص بپرس که چرا ما این همه جا را کندیم، اما به گنج نرسیدیم، یعنی من را فریب می دهی؟ و از او بیشتر سوال کن. آن فرد هم در خواب این سوال را پرسید و آن شخص هم پاسخ داد که من گفتم تیر را به کمان بزن، ولی نگفتم که بکش، تو می رفتی می کشیدی و آن تیر ۴۰ متر آن طرف می افتاد و تو به گنج نمی رسیدی، تو این تیر را به کمان بزن بدون این که بکشی، رها کن. مرد بعد از بیدار شدن همان کار را انجام داد، تیر را روی کمان گذاشت و تیر در مقابلش افتاد و همان جا را حفر کرد و به گنج رسید. نتیجه این که گنج در وجود خود انسان است، انسان اگر خودش را مطالعه کند، به گنج می رسد.

اسلام گنج وجودی انسان را معرفی می کند

دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع) افزود: اسلام گنج وجودی انسان را به او معرفی می کند، اما ما متاسفانه می خواهیم که از غیر جستجو کنیم و به گنج برسیم. شعر معروفی از حافظ است که سال ها دل طلب جام جم از ما می کرد، آنچه خود داشت زبیگانه تمنا می کرد. اسلام در حقیقت می خواهد که انسان را انسان تربیت کند. انسان شدن، ویژگی های خاص خودش را دارد. انسان آن وقتی که انسان شد، به دیگران خدمت می کند، امانتدار خواهد بود، انفاق می کند و خیلی از فضایل دیگر در انسان رشد می کند. البته فهمیدن انسان شدن، بسیار مهم است. یک مثال می زنم تا این مسئله، روشن تر شود. یک پدر و یک پسر با هم دعوا داشتند و پسر بسیار پدرش را اذیت می کرد، این پدر به پسر می گوید که تو انسان نمی شوی، گفتن این حرف به پسر برخورد و او رفت چند جا درس خواند و همچنین فعالیت اجتماعی انجام داد پسر در ادامه، امیر یک استانی شد. او بعد از این به حاکمیت رسید، نامه ای را برای پدرش نوشت بدون این که بگوید من پسرت هستم، با این مضمون که من امیر، تو را فرامی خوانم، پدر نمی دانست فرزندش است و لذا بابت احضار شدن از طرف امیر حکومت، ترسید و باز و بندیلش را جمع کرد و پیش امیر رفت. وقتی که پدر وارد فضای عمارت حکومتی شد دید که پسرش آن بالا نشسته است، پسر به پدرش گفت که دیدی من آدم شدم، در حالی که تو به من می گفتی که تو آدم نمی شوی اما من به اینجا رسیدم. پدر به پسر گفت من به تو نگفتم که حاکم نمی شوی من به تو گفتم که آدم نمی شوی، تو آدم شدی؟ اگر آدم شده بودی پدر پیرت را به اینجا نمی آوردی.

آیت الله رمضانی با اشاره به راهکار تربیتی اسلام اظهار کرد: اسلام می خواهد که انسان را آدم تربیت کند، وقتی که انسان، آدم شود، عاشق می شود. قبل از پیامبر(ص)، جوان ها عاشق بودند، بعد از پیامبر(ص) هم آنها عاشق بودند، اما جوانان پیش از پیامبر(ص) به دنبال عشق های مجازی بودند و به خاطر این عشق ها، جنگ ها و نزاع های زیادی رخ داد. پیامبر(ص) که آمدند، عشق را معنا کردند و گفتند که عشق و علاقه، کمال به زیبایی ها است و بالاترین عشق، عشق به خداوند و محبت به خدا است. وقتی که عشق به خداوند بیایید، عشق به کمال و عشق به زیبایی ها و عشق به معنویت و عشق به خدمت هم می آید و انسان با عشق به دیگران خدمت می کند، این طور نیست که گدا به در خانه او برود، بلکه او با عشق به در خانه گدا می رود و به او کمک می کند.

وی ادامه داد: انسان اگر بخواهد انسان شود و خودش را تربیت کند، خودش را نباید ببیند. چون اگر بخواهد خودش را ببیند، دیگر آن حقیقت را نمی تواند ببیند. مولوی داستانی از شکایت پشه نزد حضرت سلیمان نقل کرد، پشه پیش حضرت سلیمان رفت و گفت که من از باد شکایت دارم، حضرت سلیمان گفت که از هر کسی که شکایت داری، باید او هم باشد و برای من این قضاوت کنم باید هم باید و هم پشه باشد، پشه به حضرت سلیمان گفت که من نمی گویم، تو به باد بگو که بیاد. باد تحت تسخیر حضرت سلیمان بود و او زبان حیوانات را هم می فهمید، حضرت سلیمان به باد گفت که بیا، باد که آمد پشه رفت، حضرت سلیمان به پشه گفت که تو هم باش تا من بررسی کنم که مشکل از کجا است، پشه گفت که مشکل من از باد است، هر کجا که باد باشد من نمی توانم باشم. مولوی از این داستان، نتیجه اخلاقی گرفت و گفت همان طوری که پشه و باد با هم جمع نمی شوند، خود بینی هم با خدابینی جمع نخواهد شد. انسان نباید خودبین باشد، بلکه انسان باید خودش را مخلوق خداوند ببیند و تسلیم او شود، وقتی که به تسلیم شدن رسید، مسلم می شود، اسلام در حقیقت به معنای تسلیم در برابر دستورات باری تعالی است.

ویژگی های مسلمان واقعی براساس روایات اهل بیت(ع)

دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع) افزود: مسلم هر کجا که باشد، دیگران احساس امنیت می کنند و مسلمان واقعی همین است. براساس روایات، مسلمان واقعی کسی است که دیگران از دست و زبان او در امان باشند. خیلی ها شاید در اسم مسلمان باشند، اما در معنا، مسلمان نیستند، پیامبر(ص) فرمودند که شما باید در معنا، مسلمان باشید. انسان وقتی به این جایگاه مسلمان بودن رسید، احساس مسئولیت می کند، اول در برابر خود و بعد در برابر همه مسلمانان احساس مسئولیت خواهد کرد، او اگر احساس مسئولیت نکند، حقیقتا، مسلمان نیست. پیامبر(ص) در روایتی فرمودند که «مَنْ أَصْبَحَ لا یَهْتَمُّ بِأُمورِ الْمُسْلمینَ فَلَیْسَ بِمُسْلِمٍ» اگر کسی صبح کند و به فکر اصلاح امور مسلمانان نباشد، مسلمان نیست.

آیت الله رمضانی با اشاره به لزوم احساس مسئولیت مسلمانان در برابر یکدیگر اظهار کرد: اسلام می گوید که در یک جامعه اسلامی، مشکل یک مسلمان، مشکل یک مسلمان دیگر نیز است. چون که مسلمان برادر مسلمان است، اگر او احساس درد می کند، تو هم باید احساس درد کنی، اگر او شاد باشد تو هم باید شاد باشی. سعدی شعر قشگی را دارد که بنی آدم اعضای یکدیگر هستند. انسان مسلمان نه تنها باید در برابر دیگر مسلمانان احساس مسئولیت کند، بلکه اگر یک غیرمسلمان همچون فردی مسیحی از او کمک بخواهد، باید به او کمک کند و اگر این کمک را انجام ندهد، مسلمان نیست. پیامبر(ص) در روایتی فرمودند که «مَنْ سَمِعَ رَجُلاً یُنادِی یا لَلْمُسْلِمِینَ فَلَمْ یُجِبْهُ فَلَیْسَ بِمُسْلِم»؛ (کسی که صدای انسانی را بشنود که فریاد می زند: ای مسلمانان به دادم برسید و کمکم کنید، کسی که این فریاد را بشنود و پاسخ نگوید، مسلمان نیست). یک مسلمان دیگران را بر خودش مقدم می کند، امام حسن(ع) گفتند که دیدم مادرم حضرت زهرا(س) در عبادت خود فقط برای همسایه ها دعا می کردند و در حالی که خودشان بیمار بودند، برای خودشان دعا نکردند. من از مادرم پرسیدم که چرا برای خودتان دعا نکردید، ایشان فرمودند که اول همسایه و بعد خانه.

دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع) ادامه داد: روزی حضرت زهرا(س) به نزد پدرشان رسول اکرم(ص) آمدند و فرمودند که مهر من فرقش با دیگران چیست، همان جا خداوند به جبرئیل وحی کرد که جبرئیل به پیامبر(ص) بگوید که فاطمه هر چی بخواهد به او می دهم. حضرت زهرا(س) به پیامبر(ص) گفتند که امت شما در روز قیامت با مشکل مواجه هستند، من نمی خواهم که آنها در جهنم بسوزند، من می خواهم که آنها را شفاعت کنم با وجودی که ایشان را خیلی اذیت کردند. خداوند به جبرئیل گفت که این فرشته الهی به پیامبر(ص) بگوید که من شفاعت حضرت فاطمه(ص) را پذیرفتم و هر کسی را حضرت فاطمه(س) نگاه کند و شفاعت نماید. من قبول می کنم و حضرت زهرا(س) از شنیدن این خبر خیلی خوشحال شدند.

وی خاطرنشان کرد: حضرت زهرا(س) به حضرت امیرالمومنین(ع) آرامش می دادند. امام علی(ع) فرمودند هر چه که من غم داشتم، زمانی که حضرت زهرا(س) را می دیدم، تمام غم های عالم از من دور می شدند، نه من حضرت فاطمه(س) را اذیت کردم و نه ایشان من را اذیت کرد. زمانی که امام حسن(ع) و امام حسین(ع) در مسجد، خبر شهادت حضرت زهرا(س) را به امام علی(ع) دادند، حضرت امیرالمومنین(ع) چند بار نشستند و بلند شدند، ایشان وقتی وقتی وارد خانه گشتند، عبا و عمامه خود را انداختند و پیش پیکر حضرت زهرا(س) آمدند و چند برابر ایشان را صدا زدند، اما جوابی نیامد تا این که حضرت امیرالمومنین(ع) گفتند که یا فاطمه، من پسرعموی تو علی هستم. در روایات آمده است که حضرت زهرا(س) فرمودند هر کس برای امام حسین(ع) گریه کند، من او را شفاعت می کنم. ما افتخار می کنیم که امام مان حضرت امیرالمومنین(ع) و مادرمان حضرت زهرا(س) هستند.

منبع: خبرگزاری اهل‌بیت(ع) - ابنا

دیگر خبرها

  • مسئله فلسطین، چالش مشترک جهان اسلام است
  • اهانت به قرآن کریم در کشور سوئد یک جنایت فرهنگی است
  • آیت‌الله رمضانی: اسلام گنج وجودی انسان را معرفی می‌کند / ویژگی‌های مسلمان واقعی براساس روایات اهل‌بیت(ع)
  • امام صادق(ع) آغازگر جهاد در عرصه فقه و تربیت جامعه اسلامی بود
  • امام صادق(ع) مرجع امت اسلامی است
  • ترویج ازدواج شرعی احیای سیره و سنت پیامبر اسلام (ص) است
  • اهانت دوباره به قرآن کریم در سوئد
  • بزرگترین خدمت و جهاد خدمت به مردم است
  • خداوند از معلمان و دانشمندان به عنوان لوح محفوظ نام می‌برد
  • اگر جامعه فرهنگی آگاه باشد آن جامعه به پیروزی می‌رسد